روز پیش یک رسانۀ خصوصی فهرستی از نامهایی را نشر کرد که قرار است به نمایندهگیهای مهم سیاسی دستگاه دیپلماسی در بیرون از کشور گماشته شوند.
بربنیاد این فهرست، سلیمان کاکر، معاون پیشین مشاور امنیت ملی به عنوان جنرال کنسل در حیدر آباد هند، آصف رحیمی، عضو دستۀ انتخاباتی محمد حنیف اتمر و والی پیشین هرات، سفیر افغانستان در هالند، همایون عزیزی، سفیر افغانستان در فرانسه، مختار الله مختار، سکرتر رئیس جمهور غنی به عنوان مستشار وزیر مختار در سفارت افغانستان در کانادا، مسعود عزیزی، معین پیشین وزارت امور داخله به عنوان جنرال کنسل در دُبی، عبدالهادی نجرابی، برادرزادۀ میرداد نجرابی، عضو دستۀ انتخاباتی رئیس جمهور غنی به عنوان سفیر افغانستان در واشنگتن، صفت رحیمی، به حیث جنرال کنسول در مونشن و ظاهر اغبر به عنوان سفیر افغانستان در تاجیکستان پیشنهاد شدهاند.
اما امید میثم، معاون سخنگوی ریاست اجرایی با انتقاد از برنامۀ جابهجایی شماری از چهرههای نزدیک به رئیس جمهور غنی در دستگاه دیپلماسی کشور میگوید، اقدام آقای غنی زیر نام اصلاحات در وزارت خارجه، تصفیۀ قومی و پرسشبرانگیز است.
عبدالعلی محمدی، مشاور پیشین حقوقی آقای غنی تغییرات تازه در وزارت خارجه را یک اقدام نامطلوب خوانده و به سلاموطندار میگوید، مردم از سالهای پسین برای نفی وضعیت ناهمگون و انحصارگرایی مبارزه کردهاند.
به گفتۀ مشاور پیشین آقای غنی، اگر وضعیت تغییر نکند، مردم یکبار دیگر در برابر بیعدالتی صدا بلند خواهند کرد.
خواستیم در این باره دیدگاه ریاست جمهوری را نیز داشته باشیم، اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم. اما وزارت خارجه میگوید، تغییرات در این وزارت به هدف آوردن اصلاحات و بهبود روند کاری انجام شده است.
گران هیواد، سخنگوی وزارت خارجه میگوید که بر بنیاد قانون اساسی رئیس جمهور صلاحیت گماشتن سران نمایندگیهای سیاسی را در بیرون از کشور دارد.
اما عبدالوحید فرزهیی از اعضای اتحادیۀ حقوقدانان افغانستان میگوید، عزل و نصب در مادۀ 64 قانون اساسی از صلاحیتهای رئیس جمهور قانونمند گفته شده است، نه از رئیس حکومت وحدت ملی.
پیش از این نیز برکنار و گماشتن شماری از چهرهها در ادارههای دولتی از سوی محمد اشرف غنی به باد انتقاد گرفته شده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/12718
تگ ها: